lauantai 15. kesäkuuta 2013

Ihana Pariisi

Viime yönä palattiin muutaman päivän matkalta Pariisista, jonne lähdettiin aika lailla hetken mielijohteesta. Mielenkiintoinen kaupunki, valtavan paljon nähtävää, hyvää ruokaa... Nähtävyyksiähän tosiaan riittäisi vaikka kuinka monelle matkalle, mutta lyhyessäkin ajassa ehti saada melkoisen ähkyn sekä turistirysistä että ruoasta. Hieman unohduksiin jäänyt ranskani oli hyödyksi, mutta kyllä tuolla olisi englannilla ja elekielelläkin toimeen tullut - paitsi aamiaispaikassa, jossa itse paikan madamekin tuntui taantuvan turistiranskan puhumisen tasolle. Mutta syötävää ja juotavaa saatiin, mikä oli pääasia. Kyllä tuonne varmaan on uudestaankin joskus päästävä, että näkisi vielä enemmän!

"Pakollisia" nähtävyyksiä tällä reissulla: Sacré-Coeur, Eiffel-torni, Notre-Dame, Moulin Rouge, Louvre, Riemukaari, katakombit sekä muutamat kuuluisuuksien haudat.Ruokaa ja juomaa.
Sekä hieman lankaostoksia sateisessa Montmartressa...


Voin suositella tuota Montmartren seutua kaikille käsityöhulluille, mutta etenkin kankaita hamstraaville: siellä oli ainakin yksi kuja, jonka varrella oli kangaskauppaa kangaskaupan perään. Sen lisäksi tuo sympaattisen pieni Chatmaille osoitteessa 2 rue Cazotte (ensimmäinen kuva), josta ostin matkamuistoksi pari kerää ranskalaista villalankaa ja muutaman Katian kerän, sekä viereisellä kadulla sijaitseva Mercerie Saint-Pierre, joka oli täynnä neulontatarvikkeita laidasta laitaan. Olisi siellä varmaan muutakin ollut, mutta matkaseurani ei ollut kauhean innostunut lankashoppailusta vesisateessa (eikä ehkä muutenkaan), ymmärrettävää kyllä. Yhden sukkalangan nappasin matkaani Merceriestä, tulkoon siitä sitten vaikka Pariisi-sukat.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...