sunnuntai 5. toukokuuta 2013

Vihreää Veeraa

Olinpas tänään aikaansaava! Paikkasin ensin yhdet housut (pyynnöstä) ja samassa toimeliaisuuden puuskassa päätin ommella napit niitä muutaman viikon odottaneeseen villatakkiin. Nappien ompeleminen on jostain syystä erityisen vastenmielistä puuhaa, mutta eihän siihen kauan mennyt, kun viimein sain aloitettua. Eli taas on jotain saatu pois keskeneräisten listalta! Kyseessä siis Veera Välimäen Golden Wheat Cardigan.
Vuodenaikaan nähden tämä on ehkä vähän turhan lämmin vaatekappale, mutta toisaalta sitä voi hyvin käyttää kohta takin korvikkeena. Tätä käyttötarkoitusta ajatellen napitin takin alas asti toisin kuin ohjeen mukaan olisi tehty. Tein myös hieman muokkauksia kädenteiden lisäyksiin ja hihoihin lisää pituutta, muuten mentiin (muistaakseni) ihan ohjeen mukaan.
Langaksi valitsin Dropsin Alaskan, joka olikin oikein mukava uusi tuttavuus. Ensin tilaamani 14 kerää eivät ihan riittäneet loppuun asti, tasku olisi siis jäänyt tekemättä. Taskujen suurena ystävänä tilasin vielä yhden kerän lisää (no, ehkä jotain muutakin samalla...) - onneksi eri värjäyserä ei näkynyt mitenkään. Kokeilin tässä takissa muuten kerää vaihtaessa langanpäiden huovuttamista yhteen, ja se toimikin hyvin. Pääteltäväksi jäi vain muutama hassu langanpää ja kerien vaihdokset upposivat hyvin tuohon paksuun neulokseen. Täytyy muistaa jatkossakin tämä tapa.
Tuon aina tarpeellisen taskun vangitseminen kuviin oli vähän hankalaa, mutta näkyy siitä osa sentään. Väri taas, no, se on tuommoinen oliivinvihreä. Oikein kiva väri. Ja kiva on takkikin!

Ohje: Golden Wheat Cardigan / Veera Välimäki
Lanka: Drops Alaska, väri vaalea oliivi, menekki reilut 700 grammaa
Puikot: 5,0 ja 5,5 KnitPro Cubics -pyöröt
Ravelryssä: Vihreää vehnää

4 kommenttia:

 1. Tosi kiva takki! Taskut tekevät vaatteesta mukavan rennon näköisen.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Totta puhut. Ja aina tuntuu olevan taskulle tarvetta. :)

   Poista
 2. Oooo, hirveen kiva, varsinkin kun itsellä on melkeen samanlainen! :) Tein omani oliivinvihreästä Dropsin Limasta. Lämpimän näköinen ja oloinen!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Niinpä tietysti sulla on samanlainen! :) Mutta minkäs mahtaa, saattaa olla että tässä joutuu tekemään kaikki Veeran mallit, on ne niin kivoja.

   Poista

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...