sunnuntai 17. maaliskuuta 2013

Sunnuntaikokkailua Jamien tapaan

Yksi lempikirjoistani lapsena oli nimeltään Niinan pullapäivä, jossa Niina teki vaarinsa kanssa mm. lihapullia ja spagettia. Tämän kirjan takia muistan opetelleeni tekemään lihapullia jo ennen kuin niitä tehtiin koulussa - ja minun mielestäni ne kuului syödä juuri spagetin kanssa. Nykyään tähän yhdistelmään kuuluu meillä myös tomaattikastike Jamie Oliverin ohjetta mukaillen, niin myös tänään. (En oikeastaan edes muista, olenko kokeillut tämän kirjan resepteistä mitään muita kuin aina tätä yhtä ja samaa.)


Ohje on yksinkertaistettuna seuraavanlainen: ensin haudutellaan rauhassa hyvä tomaattikastike (kokonaisista tölkkitomaateista tulee todellakin parempaa kuin murskasta), sitten paistetaan lihapullat (tein kylläkin omalla reseptilläni), laitetaan kypsät pullat tomaattikastikkeen seassa uuniin, mukaan heitetään tuoretta basilikaa, mozzarellaa ja parmesaania (tänään käytin Grana Padanoa). Uunissa pidetään sen verran, että juusto sulaa ja saa vähän väriä.

Ennen uunia.


Uunista tulleena.
Namskis.
Väritkin ovat kauniit.

4 kommenttia:

 1. Ahh, herkullisen näköistä! Pitää kokeilla :)

  VastaaPoista
 2. Joo, tää on kyllä aina hyvää. Tarkempi ohje löytyy netistäkin, jos ei kirjaa löydy, ja esim. täällä on tehty melkein samalla ohjeella: http://pastanjauhantaa.blogspot.fi/2010/01/pakkomielle-pahenee.html

  VastaaPoista
 3. Löysin tänne Ravelryn kautta ja mitä toteankaan - olemme olleet liikkeellä blogin avaamisen kanssa ihan samoihin aikoihin ja ihan samoista syistä. :) Mahtavia sukkia, aivan ylikiva kauluri ja tämä resepti vielä päälle. Nam, teen varmasti. :)

  VastaaPoista
 4. Mahtavaa, tervetuloa lukijaksi! Kävinpä saman tien sun blogissa, ihania juttuja siellä. Heti teki mieli aloittaa oman neulepäiväkirjan pitäminen. :)

  VastaaPoista

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...