torstai 20. heinäkuuta 2017

Jämäpalapeli ja reissuhommia






Tuossa joskus melkein kaksi kuukautta sitten sain päähäni purkaa yhden viimeistelemättä ja siis käyttämättä jääneen neuleen, minkä seurauksena päädyin kaivelemaan Holst-jämäpussia ja aloittamaan jälleen kerran yhden Stephen Westin suunnitteleman huivin. Ja tämäpä vasta olikin hauska huivi neuloa! Huivi rakentui pala palalta niin koukuttavalla tavalla, että isokin koko neuloutui lopulta aika nopeasti. Langanpäiden päättely saikin sitten odottaa tähän päivään saakka ja kuvat kävin räpsimässä äsken parin sadekuuron välissä. Kiva huivi tuli, etenkin ihastuin tuohon huonosti erottuvaan sinivihreään raidoitukseen. Ihan lopussa punaoranssi jämä loppui kesken, vaikka kaiken järjen mukaan sitä piti olla ihan riittävästi - oli ihan laskelmat ja suunnitelmat paperille tehtynä! Lisäsin sitten loppuun muutaman metrin punaisempaa jämää, joka ei ihan hirveästi kuvista edes erotu.



Ohje: Vertices Unite / Stephen West (löytyy myös kirjasta Westknits Bestknits) 
Lanka: Holst Garn Coast (värit A: Dove, C: Jade ja E: Honeydew) sekä Holst Garn Samarkand (värit B: Marigold ja D: Antimony sekä pieni pätkä väriä Tulip)
Puikot: 3,5 mm pyöröt
Ravelryssä: Vertices


Tämän kuun alkupuolella oltiin miehen kanssa kymmenen päivää muilla mailla, minkä vuoksi blogissakin on ollut hiljaisempaa (tai osittain siksikin, että bloggaajaa on laiskottanut). En ollut siis myöskään neulefestareilla kuten kaikki muut, koska olin samaan aikaan muistaakseni Slovakiassa. 

Näkymiä Prahan Linnasta.

Schönbrunnin linnan puutarhassa Wienissä.

Uusi neule pääsi käyttöön yhtenä iltana Prahassa, muuten oli aivan liian kuuma pitkähihaisille.

Sininen kirkko Bratislavassa.

Bratislavan vanhankaupungin pääaukiolla.

Kalastajanlinnake Budapestissa.

Pieni neuletauko Budapestissa.
 
Matka kulki reittiä Praha-Wien-Bratislava-Budapest, joten paljon oli nähtävää noiden päivien aikana. Neljä uutta kaupunkia, neljä uutta maata! Uudestaan menisin näistä paikoista Prahaan ja kenties parin päivän lomalle Bratislavaan. Ehkä Budapestiinkin, mutta en heinäkuussa: +37 asteen lämpötila ensimmäisenä päivänä uuvutti aika lailla ja saikin olla tyytyväinen, että hotellihuoneessa oli todella tehokas ilmastointi. Harmittamaan jäi, että ei päästy Tonavaa pitkin Wienistä Bratislavaan - liput olisi pitänyt varata etukäteen, jotta laivassa olisi ollut paikkoja jäljellä. Mutta ei hätää, junatkin kulkivat ihan mallikkaasti. Lankaakin reissusta löytyi mukaan ja osa on jo päässyt puikoille asti. Niistä varmaankin lähiaikoina enemmän!



2 kommenttia:

  1. Ihana huivi! (: Aina jaksaa tämä malli yllättää, kun sen näkee eri värisenä. Ilme muuttuu joka kerta.

    VastaaPoista
  2. Komea huivi, just sopivan kesäisen värinen, vaikkei kesähelteillä kovin tarpeellinen ;D

    VastaaPoista

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...