lauantai 14. tammikuuta 2017

Kermaa, saksanpähkinöitä ja herkkusieniä

Tänään teemana näyttää olevan tuplalangalla neulominen. Muuta yhteistä näillä projekteilla ei olekaan: toinen valmistui parissa illassa, toinen on nököttänyt hyllyssä nappeja vaille valmiina - köh - viime huhtikuusta saakka. Joskus vähän kestää tuo toimeen tarttuminen.


Aloitin Walnuss-villatakin viime vuoden helmikuussa ja muistaakseni sen neulominen oli vallan mukavaa - joskin tarkkana piti olla, koska kaikki muotoilut ja viimeistelyt tehtiin ns. kerralla valmiiksi, joten samaan aikaan piti lukea ohjetta monesta eri kohtaa. Lopputulos on kivasti eläväpintainen, mukava rusehtavan harmaa villatakki, joka on ehkä yläosastaan pikkaisen löysä (johtunee satulahihoista), mutta muuten oikein kiva. Yksityiskohtia löytyy: hihansuissa ja kyljissä on jännät laskokset, nappilista tehtiin jotenkin erityisellä tavalla, i-cordia lisättiin pääntielle ja helmaankin olisi pitänyt, mutta rullautumisen vuoksi vaihdoin sen resoriin. Kaiken lisäksi tämä on mukavan ohut, mutta lämmin. Tykkään!Lanka: Holst Garn Titicaca (vähän päälle kolme kerää väriä Mushroom) ja Svarta Fåret Ullgarn 1 tråd (vähän päälle kaksi vyyhtiä väriä 03). Neulottu koko ajan kaksinkertaisella langalla.
Puikot: 2,75 ja 3,25 mm pyörötKermapipo pääsi puikoille pari iltaa sitten ja neuloutuikin pikavauhtia valmiiksi. Tosin tavallaan aloitin tämän jo joulukuussa, kun veivasin tuon tupsun ilman varsinaista loppusijoituskohdetta. Mutta siinäpä nyt on. Kiva, lämmin pipo, joka on mukavasti eläväpintainen sekin. Vähän matalampi tämä on kuin ohjeessa, koska lankojen riittävyys jännitti. Olisi niistä vielä muutaman sentin neulonut, voi näin jälkiviisaasti todeta.


Ohje: Cream / Jonna Hietala (ohje löytyy Laine Magazinen ensimmäisestä numerosta)
Lanka: Finkhof Merinowolle dünn (Hellgrau) ja Drops Brushed Alpaca Silk (väri 3); tupsuun Hjertegarn Lima (väri 409)
Puikot: 3,75 ja 4,5 mm pyöröt
Ravelryssä: Cream with pompom

10 kommenttia:

 1. Voi,onpas tosi kauniita neulomuksia taas. Tuon neuletakin nähdessäni,iski heti sellainen fiilis,että mun on pakko saada tuommoinen kanssa, aivan ihana.

  VastaaPoista
 2. Kauniita neuleita! Ohuelle villatakille on aina käyttöä!

  VastaaPoista
 3. Aah, tuo takki! Mäkin sain just tuplalangalla neulotun puseron valmiiksi :-)

  VastaaPoista
 4. Ihastuttava villatakki! Myssykin näyttää kivalta :)

  VastaaPoista
 5. Tavattoman kaunis takki!

  (Minäkin i n h o a n viimeistelyä; miten se voikin olla niin vaikeaa!? Mieluummin puikottaisin vain bulkkia.)

  VastaaPoista
 6. Kaunis villatakki, upeat yksityiskohdat :)

  VastaaPoista
 7. Ihanat tuon takin yksityiskohdat! Todella kaunis!

  VastaaPoista
 8. Näyttää ihan parhaalta käyttöneuleelta tämä takki. Sellaiselta, joka tulee kiskaistua ihan kaikkien paitojen ja toppien päälle. :)

  VastaaPoista

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...