lauantai 2. toukokuuta 2015

Pehmoinen kuin pumpuli


Sateisen lauantain piristykseksi otin muutaman kuvan uusimmasta villapaidastani, joka on ihan yhtä pehmoinen kuin pumpulista tehty paita olisi. Tälle tulee varmasti paljon käyttöä!Aloitin paidan eräänä laiskana sunnuntaiaamuna jo melko pitkään säilömistäni messutuliaisista. Ohje oli valmiiksi katsottuna, mutta yksiväriseen paitaan lankaa ei ollut riittävästi. Myöhemmin kävi tosin ilmi, ettei ollut kaksiväriseenkään, joten lisää piti tilata. Ja ehkä tilasin vähän huivilankaakin siinä samalla, hups.


Paidasta tuli siis raidallinen ja muutenkin aika reippaasti muokattu versio tuosta mainiosta ohjeesta. Koska minä ja ainaoikein neulotut helmat emme sovi yhteen, mikä tuli taas kerran huomattua yrityksen ja erehdyksen kautta, tein helmaan ja hihoihin joustinreunukset. Halusin helmaan reilummin väljyyttä, joten tein paidan sivuille muutamia lisäyksiä. Reikäkerrokset päädyin jättämään pois, koska raitojen kanssa ne näyttivät olevan liikaa. Pääntien kanssa vielä epäröin, kun sekin tuntuu kääntyvän ulospäin, mutta saatanpa jättää sen silti tuollaiseksi. Jossain vaiheessa täytyy varmasti tehdä myös se ohjeenmukainen versio ja ihan yksivärisenä, koska kivoja peruspaitoja tarvitaan aina.


Kaiken kaikkiaan olen lopputulokseen oikein tyytyväinen, kuten myös siihen, että vihdoin keksin hyvän käyttötarkoituksen noille lanka-aarteilleni. Uusi paita on ihana!


Ohje: La grasse matinée / Neulisti (ilmaisohje)
Lanka: Madelinetosh tosh merino light, yksi vyyhti väriä Thyme ja vähän reilut kaksi vyyhtiä väriä Silver fox
Puikot: pääasiassa 3,0 mm KnitPro-pyöröt, reunuksissa vähän pienemmät
Ravelryssä: Laiska sunnuntai


13 kommenttia:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...