keskiviikko 20. toukokuuta 2015

3 väriä ja vähän neljättä


Tulipa tehtyä oikea jämälankatyö! Kulutin 4 lankakerää loppuun aivan viimeistä metriä myöten ja sain aikas kivan kaulurin aikaiseksi. Mikä parasta, huomasin sen sopivan vallan mainiosti yhteen viime keväänä tehtyjen Värikarttojen kanssa. Kyllä nyt on kevätvärit kohdillaan.


Tein tuon putkilon ohjeen mukaan puolenvälin kieppeille, mutta sitten jouduin etenemään lankakerien ehdoilla: muskottiraidasta tuli matalampi ja pitsistä korkeampi. Loppupäässä piti harrastaa vähän purkamista taas kerran, kun en osannut arvioida harmaan langan menekkiä oikein ja lopulta vihreäkin loppui kesken. Loppuresorista tuli muutaman kerroksen vajaa ja mukaan piti ottaa vielä yksi jämäväri, jotta sain tuubin pääteltyä.Pistaasinvihreä lanka oli muita ohuempaa, mutta aika hyvin se tuonne mukaan upposi. Pitsin neulominenkin oli vaihteeksi erityisen mukavaa. Hmm, oliskohan jälleen pitsihuivin aika?


Ohje: 3 Color Cashmere Cowl / Joji Locatelli
Lanka: Madelinetosh Tosh Merino Light väreissä Silver fox ja Nutmeg, Wollmeise Lace pistaasinvihreänä ja pieni pallero Wollmeise Purea värissä Im Jahr der Ratte. Lankaa kului yhteensä 130 grammaa.
Puikot: 2,75 mm KnitPro-pyöröt


19 kommenttia:

 1. Tulipa kiva ja upeasti jämistä!

  VastaaPoista
 2. Tää on ihan ehdottomasti kaunein näkemäni toteutus tästä tuubista. Upea!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Oi kiitos! Mun mielestä tästä on tehty pelkästään hienoja toteutuksia. Itsekin ehkä suunnittelen toista vähän erilaisella värikombolla :)

   Poista
 3. Tosi kaunis! Ja hyvä jämälankaidea. :)

  VastaaPoista
 4. Kauniit värit, sointuvat todella kivasti yhteen :)

  VastaaPoista
 5. Kyllä tää on vaan ihana malli ja ihana toteutus!

  VastaaPoista
 6. Onpa nätti, näyttää tarkasti harkituilta lankaostoksilta eikä niinkään jämätyöltä :)

  VastaaPoista
 7. Taidokasta jämien käyttöä ja sommittelua! Nyt haluaisin itsellenikin tällaiset, tuubin ja värikartat kaveriksi, tietty :D

  VastaaPoista
 8. Mielettömän kaunis ja nuo värit on ihan täydelliset!!! :)

  VastaaPoista
 9. Tosi kaunis. Kaunein näkemäni tällä ohjeella tehty. Ja nuo värit! Mustakin alkoi tuntua että tarvis tehdä tällainen. Tosi hyvin sopii kämmekkäisiin =)

  VastaaPoista
 10. Mahtava setti ja ihan huippuhieno tuo kauluri!

  VastaaPoista
 11. Aivan ihastuttava! Ja värit on kuin minulle tehdyt :)

  VastaaPoista

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...