maanantai 22. joulukuuta 2014

Mustikkasukat

Olin tuossa pari viikkoa sitten muutaman päivän Keski-Suomessa ja päädyin pariinkin lankakauppaan, välillä jopa komennettuna. Kamala kohtalo, eikös vaan. Mukanani Turkuun matkasi siis kassillinen lankaa; joululahjoja minulle osaksi minulta ja osaksi muilta. Ensimmäiset lahjukset korkkasin jo ja tein pienet sukkaset lämmittämään jalkoja uudessa kodissa, johon tammikuun lopussa muutetaan.Sukat ovat hyvin yksinkertaiset ja lyhytvartiset. Niissä on ehkä simppelein mahdollinen kantapää, jonka varpaista varteen tehdessä voi tehdä: ihan tavallinen hollantilainen kaikilla jalkapohjan silmukoilla ilman vahvistuksia. Ei vaadi mittojen ottamista, ainoastaan kaksi sovituskertaa ja homma on sillä selvä.


Malli: varpaista varteen, 56 silmukkaa, raidat 4+3, hollantilainen kantapää
Lanka: Louhittaren Luolan Väinämöinen Sport, värit Muste ja Villiviini
Puikot: 2,5 mm KnitPro-pyöröt
Ravelryssä: Mustikkaiset


Muista joululahjalangoista ainakin osa pääsee käyttöön joulun aikaan, kun aikaa sohvan nurkassa riittää. Tämmöisiä aarteita ajattelin korkata (kiitos Titityy ja Neulotus!):
6 kommenttia:

 1. Kylläpäs sopii yhteen upeasti nuo Muste ja Villiviini. Kauniit sukat! Täälläkin sukkavimma jatkuu eli kiitos vaan innoituksesta!
  Hauskaa joulua aarteiden parissa ;)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mallailin noita jo siellä kaupassa yhteen raitasukat mielessä :) Hauskaa joulua sinnekin (ja kiva kun ei tarvinnut jäädä panttivangiksi)!

   Poista
 2. Uijui mitä ihanuuslankoja! Tosi herkullisia värejä.
  Kauniit tuli mustikkasukista. Ne ovat jotenkin kovin harmonisen väriset. Ehdottoman hyvät uuteen kotiin!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos, mäkin luulen että nämä on sinne juuri hyvät :)

   Poista
 3. Onpas kivan näköinen kantapää, pitääpä itsekin kokeilla! Pysyykö tuolla mallilla tehty sukka napakasti jalassa?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ei ehkä ihan niin napakasti kuin korkeammalle ylettyvä, mutta siihenkin voi oikeastaan vaikuttaa noilla kiilakavennuksilla, tai siis kavennusnopeudella. Itse kavensin ylimääräiset pois joka kolmannella kerroksella, kun nilkka vaati lisätilaa. Voi olla myös, että istuvuus olisi vielä parempi, jos käännös olisikin ns. ranskalainen, täytynee testailla... :)

   Poista

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...