sunnuntai 17. elokuuta 2014

Merenvihreä, höyhenenkevyt

Olenkohan muistanut hehkuttaa tarpeeksi tätä lankaa? Se on aivan ihanaa! Niinpä heti Driftwoodin valmistuttua aloitin vihreän neuletakin. Sellaisen kevyen ja rennon neuleen, joka on helppo kiskaista päälleen kesäiltana ja joka ei vie laukusta paljon tilaa. Harvoin neulon mitään todelliseen tarpeeseen (no haloo, kuka muka tarvitsee sataa paria villasukkia?), mutta tätä neuletta todellakin tarvitsin.


Ohjeesta sen verran, että katsoin siitä oikeastaan vain aloitussilmukat ja raglanlisäykset, mutta muuten tein ihan oman pään mukaan. Valitsin ohuemmat puikot ja vähän reippaan koon, koska halusin tiheämpää pintaa kuin ohjeen mukaan olisi tehty. Etukappaleisiin tein muutaman ylimääräisen lisäyksen, jotta sain pääntiestä enemmän v-mallisen, lisäsin vyötärömuotoilua ja resorit. Hihoissa en ohjetta enää vilkaissutkaan, kauluksen tein 2 oikein, 2 nurin -joustimena ja napit halusin ehdottomasti lisätä, koska en ihan ymmärrä kokonaan auki pidettäviä neuletakkeja.


Kumma juttu, mutta kyllä kivalla langalla aivotonta sileääkin neuletta tekee mielellään ja nopeasti. Tai ehkä helle turrutti aivoja juuri sen verran, että sileä neule oli ainoa oikea ratkaisu. Hihoissa meinasi taas tulla stoppi, mutta deadlinen lähestyessä sain lopulta nekin tehtyä. Psyykkasin itseäni ajattelemalla tekeväni pitkiä sukan varsia enkä hihoja, niin homma olikin heti paljon kivempaa.


Se deadline: tämä teksti ilmestyy ajastettuna samaan aikaan, kun lentelen jossain Euroopan yllä kohti Roomaa. Palataan asiaan jälleen parin viikon päästä. Arrivederci!Ohje: Featherweight Cardigan / Hannah Fettig
Lanka: Holst Garn Coast, 170 grammaa väriä Sea Green
Puikot: 3,0 mm KnitPro-pyöröt
Ravelryssä: Höyhensarjassa


10 kommenttia:

 1. Yhä vieläkin tää on upea! Ja ihanaa matkaa, Rooma on ihana kaupunki :).

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! Rooma oli toistamiseen hieno paikka, ja niin olivat muutkin matkakohteet :)

   Poista
 2. Vihreän värin ystävänä en voi muuta kuin ihastella. Ihanaa matkaa myöskin! :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Vihreä on kyllä ihan paras väri mun mielestä. Se ehkä näkyy tässä blogissakin.... :)

   Poista
 3. Upea! Ja miten tasaista jälkeä neulotkaan! Vau!

  VastaaPoista
 4. Ihan valtavan upea Featherweight!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! Vähän se pääsi kärsimään reissussa, kun joutui sateen ja toisaalta hien uhriksi, mutta ei mua haittaa, kiva se on silti :)

   Poista
 5. Coats on mun lempilankaa myös! Ihana villatakki! Mä juuri purin oman featherweight tekeleeni, mutta tää sun versio sai pohtimaan että jos sittenkin...

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos, kyllä näitä vois tehdä useammankin...

   Poista

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...