keskiviikko 16. lokakuuta 2013

Syksyn väripläjäys

Tammikuussa aloitettu peitto on vihdoin valmis ja siitä tuli ihana!


Kävin äsken tuolla pihalla aiheuttamassa hämmennystä ripustamalla viltin hetkeksi narulle, kaivamalla kameran esiin ja katoamalla sitten mystisesti takavasemmalle peittoineni - sori vaan, lehtipuhallinmies!


Näitä paloja on virkkailtu kotisohvan lisäksi ainakin parissa eri linja-autossa, puistossa, mökillä, laiturilla, juhannusruokien ja -juomien äärellä ja yksi Pariisissakin. Harmi, etten merkannut tuota Ranska-palaa mitenkään, mutta tuolla se jossain on. Reunusta ajattelin vielä vähän jatkaa, kunhan saan haettua lisää lankaa. Sitä on jopa pakko jatkaa ainakin muutaman kymmenen silmukan verran, koska lanka loppui viimeisellä kerroksella kesken, tietenkin.


Ympyrän ja neliön yhdistelmä näyttää tällä hetkellä mun silmissä tosi koukuttavalta. Ehkä pitää jatkaa samalla linjalla jossain vaiheessa. Jossain laatikoiden kätköissä taitaa kyllä jo ollakin muutama ruutu samantapaisella kuviolla...


Tätä ohjetta suosittelen kyllä lämpimästi! Jos ohje näyttää kirjoitettuna turhan vaikealta, niin ainakin tästä ravelry-projektista löytyy avuksi näppärä kaavio.

Ohje: Sunny Spread / Ellen K. Gormley
Lanka: DROPS Delight (värejä 03, 09, 10, 12, 14 ja 16 yhteensä reilut 13 kerää) ja Hjertegarnin Sock 4, harmaata (1200) kuvaushetkellä 7 kerää.
Koukku: 4,0 mm
Ravelryssä: Väripilkkuja

20 kommenttia:

 1. Vastaukset
  1. Kiitos! Tästä tuli kyllä kiva, oikea väriläiskä :)

   Poista
 2. Voi elämä, tää on TÄYDELLINEN! Tosi ihana! En ole pitkään aikaan haaveillut tilkkupeitosta, mutta nyt... :D

  VastaaPoista
 3. Siitä tuli todella nätti peitto värikäs. Palat on kivan näköiset.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! Näyttää kivoilta ja on myös kivoja tehdä.

   Poista
 4. Voi ei, se on niin ihana. Tämä saa taas minut haaveilemaan virkkauksesta. Milloinkohan olisi aikaa opetella..

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! Aikaa pitäis kyllä saada jostain lisää, että ehtis kaikki ihanuudet toteuttaa :)

   Poista
 5. Oli sen verran upea, että piti eilen kesken päivän lähteä tuohon lankakauppaan :). Eihän täällä tietenkään ollut tuota Hjertegarnin, vai mikä se nyt oli, lankaa, joten piti soveltaa ja ostin vaaleaa Regiaa, jossa oli sama koostumus. Minulla tulee kyllä aika löysää tuolla 4:n virkkuukoukulla...miten päädyit tuohon koukkukokoon? Siinä on varmasti joku ajatus sinulla :)

  VastaaPoista
 6. ... paitsi että nyt, kun kokeilin tehdä tätä värillistä osaa päivänvalossa ja vähän vähemmän väsyneenä kuin eilen illalla, niin nelonen toimii ihan hyvin!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Taisin valita nelosen, kun en halunnut kovin tiivistä pintaa. Riippuu tietysti käsialastakin millaista tulee. :) Siinä peitossa, josta sain idean tähän, oli käytetty Dropsin Fabelia yksivärisenä lankana, mutta siihenhän käy tosiaan mikä tahansa saman paksuinen lanka.

   Poista
  2. Vielä yksi kysymys, ennenkuin teen lisää lappuja... onko sulla joku jippo noille langanpätkille, vai päätteletkö ne neulalla, kun lappu on valmis?
   Ja toinen kysymys vielä :).. miten yhdistät nuo laput? Teetkö neulalla ja otat molemmista lapuista molemmat silmukan langat, vai kuinka?

   Poista
  3. Virkkailin langanpäät samantien piiloon seuraavalla kerroksella, eli jokaisesta lapusta jäi vaan se viimeinen lanka jäljelle. Ne taas virkkasin piiloon paloja yhdistäessä. Palat yhdistin nurjalta puolelta virkaten kiinteillä ketjusilmukoilla silmukoiden uloimmista lenkeistä, mut senhän voi tehdä monella tapaa. En muista miten tuossa ohjeessa neuvottiinkaan... :)

   Poista
 7. Vau....ihan sanattomaksi menin. Upea.

  VastaaPoista
 8. Vastaukset
  1. Voi kiitos! Kiva saada näihin vanhoihinkin teksteihin välillä kommentteja :)

   Poista

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...