keskiviikko 27. huhtikuuta 2016

Sukkia!


Tein itselleni kesäsukat. Tai no, ensimmäisen kudoin joskus vuosi sitten ja toisen tuossa pari viikkoa taaksepäin. Väliäkö sillä, minkä vuoden kesäksi näiden pitikään valmistua.


Langan ostin testiin viime kevään käsityömessuilta ja ohje on ollut jonossa jo ikuisuuden - raidoittuva lanka ei ehkä ollut kaikkein paras vaihtoehto tähän malliin, mutta tulipahan testattua. Kantapään tein joustinneuleella ja jotain muutakin saatoin soveltaa, mutta en merkannut muistiin. Lanka oli aika jännää kudottavaa joustavuutensa vuoksi, mutta sukista tuli kyllä ihan kivat. Napakat, joustavat ja kesäiset.

Ohje: Bones / Jenni Österman (ohje löytyy Neulekirjasta)
Lanka: Schoeller & Stahl Fortissima Mexiko Cotton Stretch, väri 86
Puikot: 2,0 mm pyöröt
Ravelryssä: Kesäsukat


Ja sitten tuttuja raitoja: nämä kaksi sukkaparia sain valmiiksi jo puolisen vuotta sitten, mutta vasta viime perjantaina ne haettiin uuteen kotiinsa. Ovat jääneet siksi täysin esittelemättä tähän saakka.


Neljä sukkaa ylhäältä alas kuuden kerroksen raidoilla ja ranskalaisella kantapäällä, koot noin 39 ja 42. Tilauksesta, omien sukkieni kuvan perusteella. Todistettavasti pakersin näiden kanssa jo heinäkuussa.


Lanka: valkoinen Austermann Step (joka loppui kesken neljännen sukan kärjessä ja jouduin korvaamaan pätkän Famella) sekä Schoppel-Wolle Zauberball, väri Frische Fische
Puikot: 2,0 mm pyöröt
Ravelryssä: Tilaussateenkaari
6 kommenttia:

 1. Hyvin sopii tuo raidoittuvakin lanka noihin luusukkiin :-). Ja iloisia ovat nuo alemmat sukat!

  VastaaPoista
 2. Mainiot Bonesit, mutta nuo sinun raitasukkasi ovat kyllä ihan parhaita!

  VastaaPoista
 3. Ihania sukkia! Bonesit on hyvät mutta noi raitasukat on ihan supersuloisia.

  VastaaPoista
 4. Ihanat nuo värit!!! Tarkoitan nuo sateenkaari sukat. Saman näköinen oli minun pari ennen kuin laittoin sen villaohjelamalla pyörimään pesukoneessa eka kerran....Schoppelin kerän värit levisivät ilkeän näköisesti valkoiseen.... Toinen pari on vielä käyttämättä, siellä hallitsevat värit ovat punainen, keltainen ja oranssi. Hyvä kun sinulla ne värit eivät leviä valkoiseen.

  VastaaPoista
 5. Sä olet raitataituri - niin kauniita taas!
  Hyvin käy Boneseihin tuo raitalanka, oikein hyvin.

  VastaaPoista
 6. Upeita sukkia kaikki, kesäsukat erikoisesti.
  Tuuppas käymään Aurinkokujalla ja osallistu arvontaan.
  Hyvää alkanutta viikkoa.

  VastaaPoista

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...