lauantai 8. helmikuuta 2014

Sukkaputki

Kävin tuossa pienempien keskeneräisten töiden kimppuun oikein urakalla, joten sukkia on jälleen luvassa.


Nämä ovatkin ensimmäiset sukkani monivärisestä Wollmeisesta. Lanka kaipasi parikseen yksinkertaista mallia, jossa on kuitenkin joku juju. Näiden sukkien nimi sopi mielestäni langan väriin ja ohjekin löytyi jo valmiiksi tulostettuna, joten valinta oli helppo.


Pidän tässä mallissa erityisesti siitä, miten kiila syntyy sujuvasti osaksi palmikkokuviota. Myös kiilasilmukoiden kaventaminen pois tapahtuu tosi kauniisti ja palmikon uusi alku varressa estää kaikkien mahdollisten reikien syntymisen. Ohje vaan on sen verran sekava, että en suosittele ainakaan ensimmäiseksi varpaista varteen -malliksi. Kun en itse ollut ensimmäistä kertaa asialla ja samalta suunnittelijaltakin olin jo tehnyt yhdet sukat, pystyin tekemään vähän omiakin sovelluksia.


Kiilaan tein yhden lisäyksen ohjetta enemmän, kun sukasta olisi tullut muuten liian lyhyt ja kantapään käännökset tein shadow wrapseilla, koska saan siten siistimpää jälkeä aikaan. Varresta tein lyhyemmän enkä vaihtanut työhön isompia puikkoja, koska tykkään napakoista varsista.


Jalkaterän palmikoissa sekoilin kerrosten kanssa, joten toisesta sukasta tuli muutaman kerroksen ensimmäistä lyhyempi. En kuitenkaan jaksanut purkaa, kun ei ne pienet heitot tuolta raitojen seasta mihinkään näy. Lopputulos: oikein kivat sukat.

Ohje: Firestarter (ilmainen ohje)
Lanka: Wollmeise Twin, väri Strohblume (WD)
Puikot: 2,25 mm KnitPro-pyöröt
Ravelryssä: Puolituliset

4 kommenttia:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...