perjantai 31. heinäkuuta 2015

Pitsiä tuliaislangasta

 

Matkalta tarttui mukaan lankaa, kuinkas muutenkaan. Yksi oikein viihtyisästä vilnalaisesta lankakaupasta ostettu lankavyyhti muutti muotoaan kahdessa päivässä, kun satuin huomaamaan Janina Kallion ryhmässä toisen KesäKALin ja sopiva ohje oli jo jemmassa. Langan ostin ihan vaan värin ja materiaalin takia, tietämättä siinä vaiheessa edes sen valmistajaa. Ravelrystä löytyi myöhemmin tarkemmat tiedot, ja lanka osoittautui ihan mukavaksi neulottavaksi. On sitä tuolla toinenkin vyyhti jemmassa, toisenlaisena vihreänä.



Tämä oli todella nopeasti neulottava huivimalli. Helppoa pitsiä, hyvin kirjoitettu ohje. Puikoilta tullessa huivi näytti melkoisen pieneltä mytyltä, mutta pingottamalla mittaa tuli ihan riittämiin ja pitsi aukesi jopa yllättävän kivasti. Jotenkin en tuolta langalta sitä odottanut, mutta hyvä näin - uskaltaa neuloa sen toisenkin vyyhdin kepeäksi kesähuiviksi.



Ohje: Railings / Janina Kallio
Lanka: LoveKnitting Special Merino Lace, menekki 89 grammaa eli 365 metriä
Puikot: 4,0 mm KnitPro-pyöröt
Ravelryssä: Reelinki

11 kommenttia:

  1. oi, miten kaunis huivi! Täytyypä perehtyä ohjeeseen tarkemmin. Lanka on oikein kauniin väristä.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos! Nuo Janinan ohjeet on aivan mahtavia, suurin osa just sellasia yhden vyyhdin huiveja joissa saa vaan pistellä ainaoikeaa menemään kunhan välillä muistaa muutamat lisäykset. :) Tuo on oikeasti vihreämpi, tai ainakin mun näytöllä väri näyttää vähän turhan haalealta. Ja mukavan eläväinen väri.

      Poista
  2. Todella kaunis huivimalli ja mikä väri. Kerta kaikkiaan upea työ!

    VastaaPoista
  3. Ompa kiva nähdä tämä malli yksivärisenä ja kerrankin kunnolla levitettynä. On nimittäin ohje ostettuna mutta olen pohtinut lankavalintaa ja sitäkin että onko tämä sittenkään kiva malli. Onhan se, sun huivi sen todistaa :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Mua vähän epäilytti siinä vaiheessa, kun aloin viimeisiä kerroksia tehdä, koska tuo näytti tosi tosi pieneltä. Korkeutta olis saanut tulla vähän enemmän, mutta epäilytti riittääkö lanka, niin en tehnyt lisäkerroksia. Kyllä tuohon mun mielestä yksivärinen sopii parhaiten, tai korkeintaan tuollainen vähän eläväinen väri kuin mulla. :)

      Poista
  4. Ihanan ilmava, kepeä ja kesäinen! :)

    VastaaPoista
  5. Kaunis huivi ja hieno väri!

    VastaaPoista
  6. Kirjoittaja on poistanut tämän kommentin.

    VastaaPoista
  7. Kiva huivi. (: Mie heitin sulle Liebster Award -haasteen. Löydät sen täältä http://tavaroidentaikamaailma.blogspot.fi/ (:

    VastaaPoista
  8. Oi, miten upea huivi :) Tämä vois olla hyvä ensimmäiseksi Janina huiviksi, hävettää myöntää etten ole vielä yhtäkään neulonut ;)

    VastaaPoista

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...